Salon Jaqueline


Nazorg wimperextensions

 

De eerste 24-48 uur na een behandeling wimpers niet nat maken i.v.m. goede lijm uitharding en hechting aan de wimperrand.

 

Dagelijks reinigen van de wimpers:

Onder de douche (met een zachte douchestraal) of vanuit de wasbakkraan veel water door de wimpers laten lopen, zodat vuiltjes en de slaap uit de wimpers wordt gespoeld. Als je dit niet goed reinigt is riskeer je een ooglidontsteking.

Dep je ogleden voorzichtig droog en laat het verder luchtdrogen. Nadat de wimpers droog (ca. 10 minuten) zijn losborstelen met het wimperborsteltje.

 

Note: Bij het wassen van het gezicht niet in de ogen wrijven.

 

1-3 Keer per week wimperwortels/ooglid grondig reinigen ter voorkoming van ooglidontsteking:

 

Buikslapers:

Last van warrige wimpers bij het ontwaken? Online zijn her en der satijnen kussenslopen te verkrijgen.

 

NIET:

Plukken, krullen (met wat dan ook) friemelen, trekken aan de wimpers. Haarschachten kunnen permanent beschadigd raken, er groeien dan geen wimpers meer.

 

Make up:

Gebruik eyeliner van zwarte oogschaduw of een eyelinerstift, dus geen liquid eyeliner!.

Gebruik van Mascara wordt met wimperextensions afgeraden en is vaak ook niet nodig. Wil je toch een mascara gebruiken, gebruik dan een mascara op waterbasis, geen waterproof mascara. Normale mascara wekt de wimperextensions los, is lastig te reinigen, er blijven altijd resten bij de extensions met het gevolg van ooglidontsteking!

 

Note: Zonder mascara gaan wimpers langer mee.

 

Vergeet niet het wimperborsteltje wekelijks te wassen met de shampoo!

 

Zo nu en dan een bezoekje aan de sauna is geen probleem. Dagelijks gebruik kan eerder onderhoud tot gevolg hebben (evenals met zwemmen).

 

Vakantie:

 

Gebruik factor 50 (voor kinderen). Deze bescherming is wat stroever van textuur en glijdt minder over het gezicht. Dun en deppend aanbrengen, vaker op de dag herhalen. Transpiratie op de oogleden regelmatig afnemen. Het zeewater is slecht voor wimperextensions. Wanneer het zeewater tussen de wimpers is opgedroogd, voelen die stijf aan door de zeezout en kunnen de eigen wimpers erdoor afbreken. Ook op vakantie is het belangrijk om de wimpers te blijven reinigen.

 

Note: Neem opgezette oogleden serieus, al is het maar een dag last. Dit kan duiden op een ooglidontsteking, allergie, of een gevolg van niet goed werken de talgkliertjes in de oogleden e.d. Meld dit aan mij en laat het nakijken door de huisarts. Wanneer je wakker wordt met pus aan de wimpers en de ogen niet open kunnen, spoel die weg met lauwwarm water zodat de ogen open kunnen. Met een nat kompres (van afgekoeld gekookt water) de ogen 2-3 maal per dag spoelen (en ga naar de huisarts hiermee!).

 

Maar mocht je (wimper)pijn hebben van de geplaatste wimperextensions, aarzel niet om contact op te nemen, zodat hier z.s.m. naar gekeken kan worden. Uiteindelijk moet je er plezier van hebben en geen last.

 

Tenslotte:

 

Laat de wimpers om de 2 tot 4 weken opvullen voor een optimaal resultaat. Bij blonde wimpers zal het vaak 2 wekelijks zijn.

Wil je ze verwijderen, laat het door een professional doen, dat gebeurt met uiterste zorg, zodat er geen schade aan eigen wimpers wordt gebracht.

 

WEES VOORAL LIEF VOOR JE WIMPERS EN DUS SCHOON!